Opzoek naar zonnepanelen kopen?

Zonnepanelen kopen Augsbuurt

Goed gekozen zonnepanelen kunnen tientallen jaren een betrouwbare bron van hernieuwbare elektriciteit bieden, waardoor uw elektriciteitsrekening wordt verlaagd en uw ecologische voetafdruk wordt verkleind. Maar het kopen van een ongepast systeem kan u veel geld kosten zonder dat het veel oplevert.

Voordat u een zonnepanelenbedrijf uitnodigt om u een offerte te geven, moet u overwegen welk type zonnepanelen u wilt. Opties omvatten: monokristallijn, polykristallijn, hybride dunne film.

Zonnepanelen worden meestal bovenop uw bestaande dak geplaatst. Maar u kunt ook kiezen voor zonne-tegels en leien, die beter opgaan in uw dak. Deze zijn echter prijzig en kunnen alleen praktisch zijn als u uw dak tegelijkertijd vervangt.

Bifaciale zonnepanelen (waar ze elektriciteit kunnen genereren van beide zijden van het paneel) bestaan ook. Ook in Tzum en Lioessens kunt u zonnepanelen kopen.

Hoeveel zonnepanelen u installeert (of de grootte van uw systeem) hangt af van hoeveel elektriciteit u moet opwekken en hoeveel ruimte u op uw dak hebt. Het is belangrijk om de juiste grootte voor uw huishouden te installeren. Een te groot systeem kan leiden tot verspilling van energie die u niet kunt gebruiken, hoewel het installeren van een zonnebatterij en/of het exporteren van energie naar het net kan helpen.

Om de door uw zonnepanelen opgewekte elektriciteit daadwerkelijk te gebruiken, hebt u een omvormer nodig. Deze zet de door de panelen geproduceerde gelijkstroom om in bruikbare wisselstroom. Het is de sleutel tot het zon-PV-systeem.String omvormers zijn het meest gebruikelijk en het goedkoopst. Ze verbinden zonnepanelen in serie. Als een van uw panelen uitvalt of overschaduwd wordt door een groeiende boom, kan dat gevolgen hebben voor uw hele systeem.

Micro-omvormers 'scheiden' de panelen, dus als één paneel uitvalt, heeft dat geen gevolgen voor het hele systeem. Het zou ook gemakkelijker moeten zijn om problemen op te sporen via het stroombewakingssysteem. Deze zijn een duurdere optie. Wij raden u aan ten minste drie offertes van verschillende installateurs te vragen. Dit zal u een idee geven van het gangbare tarief voor het type systeem dat u wilt in uw omgeving.